{offerte form}
AGRI-COM > Veeteelt > Instrooier voor lichte en zware producten

Zelfrijdende zaagselstrooier

Agri-Com, al jaren producent/leverancier van de zelfrijdende zaagselstrooier heeft de zaagselbak zo aangepast dat dergelijk materiaal eenvoudig in de boxen te strooien is. Daar paardenmest, compost, digistaat of bewerkte mest niet alleen zwaar is maar ook vochtig, is het belangrijk dat er regelmatig een dunne laag in de boxen gestrooid wordt zodat het kan drogen en op die manier niet gaat broeien.
Door de werpschuif, aan de zijkant van de machine kan dit prima gerealiseerd worden en is achteraf handwerk niet nodig.

Het gewicht van de machine is ± 1000 kg en kan dus in iedere stal over de roosters rijden. De boxenstrooier is zelfladend en kan uitgevoerd worden met een bak van 600 of 1300 ltr. 
Voor het strooien van zaagsel blijft deze boxenstrooier natuurlijk uitermate geschikt. Door de in snelheid regelbare transportband onderin de bak kan de hoeveelheid geregeld worden. De strooischijf aan de zijkant die ook in snelheid regelbaar is, bepaalt hoever het weggestrooid wordt. Met deze strooier kan bij diepstrooiselboxen veel en voorin de box gestrooid worden, of een klein beetje bij de achterzijde van de box als men 2x per dag wil strooien.
In geval van matrassen en wanneer men 2x per dag wil strooien kan de machine uitgebreid worden met een roterende borstel en/of een mestschuif van 150 cm breed. 

Ligbox strooien met een mengsel van kalk, water en stro

Werd in het verleden alleen zaagsel gestrooid, tegenwoordig wordt voor diepstrooiselboxen ook paardenmest, compost, digistaat of vaste fractie van mest als boxenstrooisel gebruikt.
Doorgaans zijn de ervaringen zeer goed waarbij vaak opmerkingen geuit worden als: beter opstaan van de koeien, geen hakproblemen meer, langer en veel meer liggen, geen melk uitleggen.
Het probleem waar men met dergelijke boxvulling tegenaan loopt is het inbrengen in de boxen. Wat dergelijke “nieuwe” boxvullingen bij het inbrengen gemeen hebben t.o.v. zaagsel is dat het zwaarder is en “blijft hangen” 
Wil men in de toekomst met dit materiaal blijven werken zal men een oplossing moeten hebben voor het inbrengen, want met de kruiwagen is geen optie.

Een Boreco instrooimachine of zaagselstrooier voor het strooien van zaagsel, gehakseld stro, gescheiden mest, of een mengsel van kalk  water stro. Klik op onze diverse uitvoeringen zaagselstrooier of instrooimachine.